Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borscs. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 4-5 céklagumó
» 1 kg húsos marhacsont
» 2 nagy sárgarépa
» 1 nagy fej vöröshagyma
» 30 dkg káposzta
» 1 csokor snidling
» 1 konzerv paradicsomsűrítmény
» 1 citrom
» 2 dl tejföl
» 5 dkg liszt
» 1 babérlevél
» olaj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a hagymát kockázd fel, a többieket vágd csíkokra, vagy legalábbis egyforma alakú darabokra. Egy nagyobb lábasba tedd bele a húsos csontot, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Kezdd el melegíteni így, és fűszerezd kedvedre, valamint add hozzá a babérlevelet. A csíkokra vágott céklát kezdd el pirítani némi olajon, majd add hozzá a cukrot és a paradicsompürét, valamint nyomkodd rá a citrom levének nagyjából felét. Ezután vedd kis lángra, és hagyd fortyogni, amíg a zöldség teljesen meg nem puhul.

Egy másik serpenyőben kezdd el pirítani a hagymát, amikor már szépen pirul, add hozzá a répát, majd a káposztát is, sózd, borsozd, vedd kis lángra, fedd le, és hagyd puhulni őket. Amikor a cékla kellőképp megpuhult, öntsd rá mindennel együtt a répás-káposztás elegyre, és keverd őket jól össze. A húsos csontot vedd ki a vízből, majd a zöldséges levet óvatosan, gyakran kevergetve öntsd össze a húsos lével, és hagyd, hogy együtt felforrjanak, kis lángon. Közben a tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, sűrítsd be vele a levest, tedd vissza a húst, és várd meg, hogy ismét forrjon. Ha ez megtörtént, vágj bele snidlinget kedvedhez mérten, majd zárd el a gázt, és kész is vagy.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 3 ember kedveli haaapci
2012.09.29 09:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldségeket alaposan, hagymát kockázd, többieket vágd, nagyobb lábasba, húsos csontot, csíkokra vágott, citrom levének, zöldség teljesen, másik serpenyőben, cékla kellőképp, répás-káposztás elegyre, zöldséges levet, húsos lével, tejfölt keverd, paradicsompürét, csomómentesre, felforrjanak, babérlevelet, vöröshagyma, serpenyőben, zöldségeket, legalábbis, marhacsont, kevergetve, babérlevél, megtörtént, snidlinget, melegíteni, többieket, darabokra, fűszerezd, kellőképp, káposztát, megpuhult, nagyjából, fortyogni, mindennel, káposztás, zöldséges, kedvedhez, céklagumó, húsos marhacsont, nagy sárgarépa, nagy vöröshagyma, káposzta, csokor snidling, konzerv paradicsomsűrítmény, citrom, tejföl, liszt, babérlevél, olaj, bors,
TÁRKONYOS KRUMPLILEVES
2 komment 6 ember kedveli
Hagymás disznómáj
0 komment 3 ember kedveli
Banános csokis muffin
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges-sajtos-tojásos mártogatós
0 komment 3 ember kedveli
Epertorta
0 komment 1 ember kedveli
Húsos nudli
0 komment 4 ember kedveli
Tojáslikőr
0 komment 14 ember kedveli
Farsangi fánk
0 komment 14 ember kedveli
Aszalt szilvás csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Sajtleves
1 komment 1 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Pakisztáni rizs
0 komment 2 ember kedveli
Pékkifli
0 komment 8 ember kedveli
Orgazmus koktél
2 komment 3 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Marshall máj
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.